Cibule pečené na husím sádle

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule lahůdková 16 ks
Citrony 1 ks
Hovězí bujón 60 ml
Husí sádlo 50 g
Ořechový olej 1.5 kávová lžička
Pepř bílý 2 špetka
Sůl 2 špetka
Sýr Gran Moravia 70 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme a omyjeme mladé cibule, nať odřežeme tak, aby nám zbyly krátké stonky (2-3 cm). Citrón (chemicky neošetřený) omyjeme, osušíme a nastrouháme. Sýr Gran Moravia nastrouháme na hoblinky. Utřeme česnek se solí.
  2. Cibuli vložíme do vroucí vody a vaříme ji 2 minuty. Pak ji vyjmeme sítem a necháme odkapat. V pekáčku rozpálíme sádlo, přimícháme česnek s citrónovou kůrou, pak přidáme cibuli, opepříme, promícháme, podlijeme bujónem a dáme do předehřáté trouby na 120°C péct přibližně na 50 -55 minut do doby, až je cibule měkká a zlatá. Občas ji můžeme promíchat a péct déle, podle velikosti cibule. Upečenou cibuli vyjmeme z trouby, po chvíli posypeme sýrem a podáváme.