Cibule pečené na husím sádle
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule lahůdková |
16 ks |
Citrony |
1 ks |
Hovězí bujón |
60 ml |
Husí sádlo |
50 g |
Ořechový olej |
1.5 kávová lžička |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Gran Moravia |
70 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme a omyjeme mladé cibule, nať odřežeme tak, aby nám zbyly krátké stonky (2-3 cm). Citrón (chemicky neošetřený) omyjeme, osušíme a nastrouháme. Sýr Gran Moravia nastrouháme na hoblinky. Utřeme česnek se solí.
- Cibuli vložíme do vroucí vody a vaříme ji 2 minuty. Pak ji vyjmeme sítem a necháme odkapat. V pekáčku rozpálíme sádlo, přimícháme česnek s citrónovou kůrou, pak přidáme cibuli, opepříme, promícháme, podlijeme bujónem a dáme do předehřáté trouby na 120°C péct přibližně na 50 -55 minut do doby, až je cibule měkká a zlatá. Občas ji můžeme promíchat a péct déle, podle velikosti cibule. Upečenou cibuli vyjmeme z trouby, po chvíli posypeme sýrem a podáváme.