Grilované cibulky s uzenou krkovicí a rajčatovým pyré

Ingredience


Chléb celozrnný pšenično-žitný 4 krajíc
Uzená krkovička vařená 400 g
Česnek 1 stroužek
Chilli 1 špetka
Chléb toastový 1 plátek
Cukr třtinový 0.5 kávová lžička
Koriandr čerstvý 0.5 polévková lžíce
Ocet 1 kávová lžička
Pepř 4 barev 2 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 21 špetka
Cibule lahůdková 800 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme pyré z čerstvých rajčat: zralá omytá a osušená rajčata rozkrojíme na poloviny a nastrouháme je na na hrubším struhadle do mísy tak, že strouháme rozříznutou stranu, v prstech nám pak zbyde slupka. Utřený stroužek česneku, chilli, pepř, sůl a ocet přidáme k rajčatům. Pyré důkladně promícháme a případně dochutíme třtinovým cukrem. Čerstvé lístky koriandru posekáme a přidáme k pyré, aby bylo hustější, v prstech rozmělníme najemno střídu z toustového chleba a zamícháme ji do pyré.
  2. Rozpálíme venkovní gril. Lahůdkové cibulky i s natí omyjeme, osušíme, zbavíme všech povadlých slupek, kořínků a na rozpálený gril je položíme v jedné vrstvě. Pokud je budeme grilovat na otevřeném ohni, měl by oheň jemně plát, aby cibule nezčernaly. Grilujeme je přibližně 4-5 minut, průběžně je pokapáváme olivovým olejem. Ugrilované cibule dáme do mísy, posypeme podle chuti solí pokapeme zbytkem oleje a mísu zakryjeme.
  3. 4 plátky uzeného masa položíme na rozpálený gril a krátce, z každé strany po 2 minutách, je ugrilujeme.
  4. Ke grilovanému masu s cibulkami podáváme rajčatové pyré a čerstvý křupavý chléb.