Grilované cibulky s uzenou krkovicí a rajčatovým pyré
Ingredience
Chléb celozrnný pšenično-žitný |
4 krajíc |
Uzená krkovička vařená |
400 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli |
1 špetka |
Chléb toastový |
1 plátek |
Cukr třtinový |
0.5 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Ocet |
1 kávová lžička |
Pepř 4 barev |
2 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
21 špetka |
Cibule lahůdková |
800 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si připravíme pyré z čerstvých rajčat: zralá omytá a osušená rajčata rozkrojíme na poloviny a nastrouháme je na na hrubším struhadle do mísy tak, že strouháme rozříznutou stranu, v prstech nám pak zbyde slupka. Utřený stroužek česneku, chilli, pepř, sůl a ocet přidáme k rajčatům. Pyré důkladně promícháme a případně dochutíme třtinovým cukrem. Čerstvé lístky koriandru posekáme a přidáme k pyré, aby bylo hustější, v prstech rozmělníme najemno střídu z toustového chleba a zamícháme ji do pyré.
- Rozpálíme venkovní gril. Lahůdkové cibulky i s natí omyjeme, osušíme, zbavíme všech povadlých slupek, kořínků a na rozpálený gril je položíme v jedné vrstvě. Pokud je budeme grilovat na otevřeném ohni, měl by oheň jemně plát, aby cibule nezčernaly. Grilujeme je přibližně 4-5 minut, průběžně je pokapáváme olivovým olejem. Ugrilované cibule dáme do mísy, posypeme podle chuti solí pokapeme zbytkem oleje a mísu zakryjeme.
- 4 plátky uzeného masa položíme na rozpálený gril a krátce, z každé strany po 2 minutách, je ugrilujeme.
- Ke grilovanému masu s cibulkami podáváme rajčatové pyré a čerstvý křupavý chléb.