Šťouchané brambory s cuketou a bylinkami

Ingredience


Brambory 750 g
Cuketa 250 g
Kmín celý 12 kávová lžička
Pažitka 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
Cibule lahůdková 1 ks
Máslo 1 polévková lžíce
Mléko plnotučné 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a oloupané nové brambory nakrájíme na kostky, dáme je vařit přibližně s 1l vody. Ochutíme je solí (1.5 lžičky) a kmínem. Vaříme je 15 - 20 minut doměkka.
  2. Mezitím omytou cuketu oloupeme (jako okurku) a dužinu pokrájíme na kostičky. Pažitku s petrželkou a mladou jarní cibulku omyjeme a vodu setřepeme. Bylinky pokrájíme nadrobno a odložíme do misky. Cibulku i s natí nakrájíme na tenké kroužky. V pánvi si rozehřejeme 1 lžíci másla a cibulku na něm orestujeme téměř dozlatova. Restujeme ji přibližně 2 minuty.
  3. Přibližně 2-3 minuty před dovařením brambor přidáme do vody pokrájenou cuketu. Vodu z brambor slejeme, pak do brambor přilejeme horké mléko, přidáme 1 lžíci másla a rozšťoucháme je. Nakonec přimícháme pokrájené bylinky s orestovanou cibulkou, podle chuti brambory dosolíme a hned podáváme.