Dýňové koblížky
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Cukr moučka |
50 g |
Dýně |
300 g |
Hřebíček |
0.5 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hladká |
700 g |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
7 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
7 g |
Tvaroh měkký |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
300 g |
Zázvor |
0.5 kávová lžička |
žloutek |
3 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dýni oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a uvaříme ve vodě doměkka.
- Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme 2 lžícemi olivového oleje.
- Máslo utřeme s krupicovým cukrem do pěny.
- Postupně zašleháme vejce i žloutky.
- Poté zašleháme i tvaroh a dýňové pyré.
- Přidáme i skořici, muškátový oříšek, zázvor a mletý hřebíček.
- Nakonec vmícháme mouku.
- Lžící tvoříme koblížky, které smažíme na oleji. Ještě teplé je obalíme v cukru a podáváme se zakysanou smetanou.