Dýňové koblížky

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Cukr moučka 50 g
Dýně 300 g
Hřebíček 0.5 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká 700 g
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 7 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sůl 7 g
Tvaroh měkký 150 g
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 300 g
Zázvor 0.5 kávová lžička
žloutek 3 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dýni oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a uvaříme ve vodě doměkka.
  2. Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme 2 lžícemi olivového oleje.
  3. Máslo utřeme s krupicovým cukrem do pěny.
  4. Postupně zašleháme vejce i žloutky.
  5. Poté zašleháme i tvaroh a dýňové pyré.
  6. Přidáme i skořici, muškátový oříšek, zázvor a mletý hřebíček.
  7. Nakonec vmícháme mouku.
  8. Lžící tvoříme koblížky, které smažíme na oleji. Ještě teplé je obalíme v cukru a podáváme se zakysanou smetanou.