Dýňová pizza
Ingredience
Droždí |
10 g |
Dýně |
300 g |
Klobása Chorizo |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
7 g |
Rukola |
20 g |
Špenát |
50 g |
Sůl |
7 g |
Sýr Taleggio |
50 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dýni oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a uvaříme doměkka.
- Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme 2 lžícemi olivového oleje.
- Droždí smícháme s vodou (100 ml) a přidáme mouku a olej. Zabalíme do fólie a necháme přes noc v lednici.
- Vyválíme na pizzu, potřeme dýňovým pyré, poklademe spařeným špenátem, klobásou nakrájenou na kolečka a sýrem.
- Pečeme na maximum asi 8 minut.
- Podáváme posypané rukolou.