Šimlovice s uzeným kolínkem
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
5 dl |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Povidla švestková |
80 g |
Skořice celá |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky sušené |
20 g |
Vepřové koleno uzené |
600 g |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si světlou jíšku z másla a mouky.
- Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme švestková povidla, sušené švestky, celou skořici a rozšleháme. Necháme vařit 30 minut.
- Pak skořici vyndáme, přilijeme mléko a ochutíme cukrem.
- Uvařené koleno vykostíme, naporcujeme a přeléváme omáčkou.
- K příloze podáváme bramborové šišky.