Šimlovice s uzeným kolínkem

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí vývar základní 5 dl
Máslo čerstvé 15 g
Mléko polotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Povidla švestková 80 g
Skořice celá 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Švestky sušené 20 g
Vepřové koleno uzené 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si světlou jíšku z másla a mouky.
  2. Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme švestková povidla, sušené švestky, celou skořici a rozšleháme. Necháme vařit 30 minut.
  3. Pak skořici vyndáme, přilijeme mléko a ochutíme cukrem.
  4. Uvařené koleno vykostíme, naporcujeme a přeléváme omáčkou.
  5. K příloze podáváme bramborové šišky.