Pošírované hrušky s čokoládou
Ingredience
Badyán |
1 ks |
Horká čokoláda |
150 g |
Hřebíček |
3 ks |
Hrušky |
4 ks |
Pomeranč |
0.5 ks |
Rum |
5 cl |
Skořice celá |
1 ks |
Smetana |
100 g |
Vanilkový lusk |
0.5 ks |
Víno bílé |
300 ml |
Víno portské |
200 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hrušky oloupeme, ale stopky neodkrajujeme. Zespodu je zbavíme jádřince.
- Smícháme obě vína, pomerančovou kůru a koření a v této směsi povaříme hrušky 15 minut.
- Mezitím si rozpustíme čokoládu ve smetaně, přimícháme rum.
- Hrušky podáváme přelité čokoládou.