Brambory zapečené s kořenovou zeleninou
Ingredience
Brambory |
150 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mrkev |
1 ks |
Pepř černý mletý |
10 g |
Petržel |
1 ks |
Pórek |
50 g |
Smetana |
200 ml |
Sůl |
10 g |
Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka a orestujeme na másle.
- Přidáme 200 ml vody a dusíme do poloměkka.
- Přebytečnou vodu slijeme (můžeme použít jako vývar do polévek nebo do rizota).
- Zeleninu smícháme s brambory a pórkem a dáme do pekáčku.
- Smetanu smícháme s vejcem, solí a pepřem a nalijeme na zeleninu do pekáčku.
- Promícháme, posypeme sýrem a pečeme 25 minut na 200 °C.