Brambory zapečené s kořenovou zeleninou

Ingredience


Brambory 150 g
Máslo čerstvé 20 g
Mrkev 1 ks
Pepř černý mletý 10 g
Petržel 1 ks
Pórek 50 g
Smetana 200 ml
Sůl 10 g
Sýr Parmezán 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka a orestujeme na másle.
  2. Přidáme 200 ml vody a dusíme do poloměkka.
  3. Přebytečnou vodu slijeme (můžeme použít jako vývar do polévek nebo do rizota).
  4. Zeleninu smícháme s brambory a pórkem a dáme do pekáčku.
  5. Smetanu smícháme s vejcem, solí a pepřem a nalijeme na zeleninu do pekáčku.
  6. Promícháme, posypeme sýrem a pečeme 25 minut na 200 °C.