Pstruzi na víně s mandlemi a rozinkami

Ingredience


Citrony 1 ks
Hrozinky 50 g
Mandle 100 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Pstruh 4 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé 0.25 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pstruhy vykucháme, omyjeme a osušíme. Pokapeme citronem a necháme odležet asi 10 minut.
  2. Potom je osolíme a dáme péct do předehřáté trouby. Před dopečením je zalijeme vínem a necháme ještě asi 5-10 minut v troubě zapéct.
  3. Na vyhřáté talíře klademe pstruhy, posypeme je spařenými a na másle opraženými nasekanými mandlemi a spařenými rozinkami.
  4. Nakonec ozdobíme petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem.