Pstruzi na víně s mandlemi a rozinkami
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Hrozinky |
50 g |
Mandle |
100 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Pstruh |
4 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
0.25 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pstruhy vykucháme, omyjeme a osušíme. Pokapeme citronem a necháme odležet asi 10 minut.
- Potom je osolíme a dáme péct do předehřáté trouby. Před dopečením je zalijeme vínem a necháme ještě asi 5-10 minut v troubě zapéct.
- Na vyhřáté talíře klademe pstruhy, posypeme je spařenými a na másle opraženými nasekanými mandlemi a spařenými rozinkami.
- Nakonec ozdobíme petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem.