Budějovický guláš
Ingredience
Cibule |
120 g |
Hovězí maso přední |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
3 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
3 ks |
Sádlo škvařené |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
200 g |
Víno červené |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 90 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájíme cibuli na kolečka, osmahneme na polovině sádla a zaprášíme mletou paprikou.
- Maso nakrájíme na kousky a přidáme jej k cibuli, osolíme, opepříme a necháme dusit ve vlastní šťávě.
- Když je maso trochu měkké, přidáme kousky vepřového masa, podlijeme vodou a dusíme.
- Až nám maso skoro změkne, přidáme nakrájené papriky a rajčata.
- Ze zbylého sádla si připravíme jíšku a zahustíme guláš. Chvilku povaříme, přilijeme červené víno, ochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s houskovým knedlíkem či s rýží.