Budějovický guláš

Ingredience


Cibule 120 g
Hovězí maso přední 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 3 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 3 ks
Sádlo škvařené 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 200 g
Víno červené 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme cibuli na kolečka, osmahneme na polovině sádla a zaprášíme mletou paprikou.
  2. Maso nakrájíme na kousky a přidáme jej k cibuli, osolíme, opepříme a necháme dusit ve vlastní šťávě.
  3. Když je maso trochu měkké, přidáme kousky vepřového masa, podlijeme vodou a dusíme.
  4. Až nám maso skoro změkne, přidáme nakrájené papriky a rajčata.
  5. Ze zbylého sádla si připravíme jíšku a zahustíme guláš. Chvilku povaříme, přilijeme červené víno, ochutíme solí a pepřem.
  6. Podáváme s houskovým knedlíkem či s rýží.