Rychlý čokoládový dort

Ingredience


Čokoláda 70% kakao 170 g
Cukr krupice 100 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka polohrubá 30 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Cukr moučka 2 polévková lžíce
Kakaový prášek Bio 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dortovou formu vymažeme 20 g másla a dno vyložíme pečicím papírem, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  2. Ve vodní lázni rozpustíme rozlámanou čokoládu a máslo. Necháme lehce zchladnout.
  3. V míse našleháme vece s cukrem a solí do pěny. Přimícháme zlehka čokoládu s máslem, poté stejně opatrně i mouku.
  4. Těsto vlijeme do formy, uhladíme povrch a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Zda je dort upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
  5. Dort necháme vychladnout, poté vyjmeme z formy, lehce stáhneme pečicí papír, poprášíme dort kakaem a moučkovým cukrem.