Rychlý čokoládový dort
Ingredience
Čokoláda 70% kakao |
170 g |
Cukr krupice |
100 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka polohrubá |
30 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Cukr moučka |
2 polévková lžíce |
Kakaový prášek Bio |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Dortovou formu vymažeme 20 g másla a dno vyložíme pečicím papírem, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- Ve vodní lázni rozpustíme rozlámanou čokoládu a máslo. Necháme lehce zchladnout.
- V míse našleháme vece s cukrem a solí do pěny. Přimícháme zlehka čokoládu s máslem, poté stejně opatrně i mouku.
- Těsto vlijeme do formy, uhladíme povrch a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Zda je dort upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
- Dort necháme vychladnout, poté vyjmeme z formy, lehce stáhneme pečicí papír, poprášíme dort kakaem a moučkovým cukrem.