Hovězí na divoko
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Hovězí maso zadní |
1 kg |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Koření Zvěřina |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 200 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Na kostky nakrájíme maso, přidáme cibuli, koření a přes noc necháme odležet.
- Zalijeme vínem a 2,5 hodiny dusíme a mírně podléváme.
- Mouku rozkvedláme ve smetaně, vlijeme k masu a hodinu dusíme. Ochutíme citronovou šťávou a podáváme.