Hovězí na divoko

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hořčice 2 polévková lžíce
Hovězí maso zadní 1 kg
Kečup 1 polévková lžíce
Koření Zvěřina 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na kostky nakrájíme maso, přidáme cibuli, koření a přes noc necháme odležet.
  2. Zalijeme vínem a 2,5 hodiny dusíme a mírně podléváme.
  3. Mouku rozkvedláme ve smetaně, vlijeme k masu a hodinu dusíme. Ochutíme citronovou šťávou a podáváme.