Máslový citronový chlebíček
Ingredience
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
125 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
145 g |
Mouka polohrubá |
200 g |
Pšeničná mouka hrubá |
20 g |
Solamyl |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr moučka |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chlebíčkovou formu vymažeme 20 g másla, vysypeme hrubou moukou. Chlebíček budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- Cukr, vejce, zbylé rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a kůru umícháme šlehačem do pěny. V míse promícháme mouku s kypřicím práškem a Solamylem, přidáme tekutou směs a vyšleháme dohladka.
- Těsto vlijeme do formy, uhladíme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut. Zda je chlebíček upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
- Na polevu utřeme prosátý moučkový cukr s citronovou šťávou.
- Upečený chlebíček vyklopíme na mřížku a necháme chladnout. Ještě teplý chlebíček potřeme polevou a necháme ztuhnout.