Máslový citronový chlebíček

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 125 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Máslo čerstvé 145 g
Mouka polohrubá 200 g
Pšeničná mouka hrubá 20 g
Solamyl 50 g
Vejce slepičí 2 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr moučka 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chlebíčkovou formu vymažeme 20 g másla, vysypeme hrubou moukou. Chlebíček budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  2. Cukr, vejce, zbylé rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a kůru umícháme šlehačem do pěny. V míse promícháme mouku s kypřicím práškem a Solamylem, přidáme tekutou směs a vyšleháme dohladka.
  3. Těsto vlijeme do formy, uhladíme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut. Zda je chlebíček upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
  4. Na polevu utřeme prosátý moučkový cukr s citronovou šťávou.
  5. Upečený chlebíček vyklopíme na mřížku a necháme chladnout. Ještě teplý chlebíček potřeme polevou a necháme ztuhnout.