Jehněčí kotlet na bazalce po katalánsku
Ingredience
Bazalka |
150 g |
Česnek |
100 g |
Cibule |
200 g |
Fazole černé |
400 g |
Olej olivový |
200 ml |
Pepř černý mletý |
20 g |
Pórek |
250 g |
Protlak rajčatový |
250 g |
Sherry brandy |
50 ml |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
15 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
300 g |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Jehněčí kotlety opláchneme, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme silně bazalkou a pokapeme brandy. Necháme je v chladničce marinovat.
- Marinované kotlety z obou stran opečeme v rozehřátém oleji.
- Do rajčatového protlaku vmícháme víno, jemně nakrájenou cibuli, pórek, utřený česnek a sůl.
- Potom kotlety vložíme do zapékací misky, vlijeme na ně rajčatovou směs, zbylou marinádu, posypeme je strouhaným sýrem a dozlatova zapečeme.
- Při podávání kotlety položíme na předehřátý talíř a obložíme je vařenými černými fazolemi ochucenými rozškvařenou slaninou, solí, pepřem a bazalkou.