Jehněčí kotlet na bazalce po katalánsku

Ingredience


Bazalka 150 g
Česnek 100 g
Cibule 200 g
Fazole černé 400 g
Olej olivový 200 ml
Pepř černý mletý 20 g
Pórek 250 g
Protlak rajčatový 250 g
Sherry brandy 50 ml
Slanina vepřová 100 g
Sůl 15 g
Sýr Eidam cihla 40% 300 g
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí kotlety opláchneme, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme silně bazalkou a pokapeme brandy. Necháme je v chladničce marinovat.
  2. Marinované kotlety z obou stran opečeme v rozehřátém oleji.
  3. Do rajčatového protlaku vmícháme víno, jemně nakrájenou cibuli, pórek, utřený česnek a sůl.
  4. Potom kotlety vložíme do zapékací misky, vlijeme na ně rajčatovou směs, zbylou marinádu, posypeme je strouhaným sýrem a dozlatova zapečeme.
  5. Při podávání kotlety položíme na předehřátý talíř a obložíme je vařenými černými fazolemi ochucenými rozškvařenou slaninou, solí, pepřem a bazalkou.