Kuřecí řízek v křenové omáčce
Ingredience
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kečup |
80 g |
Křen |
50 g |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na řízky nakrájíme kuřecí maso, naklepeme, osolíme, opepříme a v mouce obalíme.
- Na rozpáleném oleji osmažíme řízky z obou stran dozlatova. Poté dáme na talíř a udržujeme v teple.
- Do zbylého oleje dáme kečup, máslo, hořčici, 4 lžíce vody a podusíme.
- Nakonec vmícháme nastrouhaný křen.
- Omáčku nalijeme na řízky a podáváme.