Kuřecí řízek v křenové omáčce

Ingredience


Hořčice 1 polévková lžíce
Kečup 80 g
Křen 50 g
Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na řízky nakrájíme kuřecí maso, naklepeme, osolíme, opepříme a v mouce obalíme.
  2. Na rozpáleném oleji osmažíme řízky z obou stran dozlatova. Poté dáme na talíř a udržujeme v teple.
  3. Do zbylého oleje dáme kečup, máslo, hořčici, 4 lžíce vody a podusíme.
  4. Nakonec vmícháme nastrouhaný křen.
  5. Omáčku nalijeme na řízky a podáváme.