Broskvová roláda se šlehačkou
Ingredience
Cukr krupice |
60 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Mouka polohrubá |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Broskve |
500 g |
Citronová kůra |
0.5 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Med včelí |
60 g |
Smetana na šlehání |
200 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Plech vyložíme pečicím papírem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- Bílky s vodou, vanilkou, solí a cukrem ušleháme dotuha. Do sněhu lehce vmícháme žloutky a po částech mouku.
- Těsto rozetřeme po plechu a v předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny.
- V mezičase si připravíme náplň. Broskve spaříme vroucí vodou, oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Do smetany vmícháme vanilku a citronovou kůru a vyšleháme dotuha. Do ušlehané smetany vmícháme pokrájené broskve a lžíci medu.
- Upečené těsto překlopíme na vlhkou utěrku, druhou utěrkou přikryjeme a necháme vychladnout.
- Vychladlý piškot položíme na servírovací mísu, naplníme 2/3 náplně a srolujeme. Povrch potřeme zbylou náplní a pokapeme zbylým medem.