Broskvová roláda se šlehačkou

Ingredience


Cukr krupice 60 g
Cukr vanilka 1 ks
Mouka polohrubá 100 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Voda pitná 1 polévková lžíce
Broskve 500 g
Citronová kůra 0.5 polévková lžíce
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Med včelí 60 g
Smetana na šlehání 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech vyložíme pečicím papírem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  2. Bílky s vodou, vanilkou, solí a cukrem ušleháme dotuha. Do sněhu lehce vmícháme žloutky a po částech mouku.
  3. Těsto rozetřeme po plechu a v předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny.
  4. V mezičase si připravíme náplň. Broskve spaříme vroucí vodou, oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Do smetany vmícháme vanilku a citronovou kůru a vyšleháme dotuha. Do ušlehané smetany vmícháme pokrájené broskve a lžíci medu.
  5. Upečené těsto překlopíme na vlhkou utěrku, druhou utěrkou přikryjeme a necháme vychladnout.
  6. Vychladlý piškot položíme na servírovací mísu, naplníme 2/3 náplně a srolujeme. Povrch potřeme zbylou náplní a pokapeme zbylým medem.