Telecí maso na paprice se smetanou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí plec |
750 g |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso očistíme a vykostíme, nakrájíme na kostky.
- Očištěnou cibuli drobně pokrájíme, zpěníme na másle, přimícháme papriku a hned vložíme rozkrájené maso, které zpočátku dusíme bez podlévání, později podlijeme menším množstvím vývaru z kostí, které nám zbyly po vykostění.
- Maso dusíme do vysmahnutí šťávy. Poté je zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme šálkem kyselé smetany a mírně povaříme.