Telecí maso na paprice se smetanou

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Telecí plec 750 g
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme a vykostíme, nakrájíme na kostky.
  2. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme, zpěníme na másle, přimícháme papriku a hned vložíme rozkrájené maso, které zpočátku dusíme bez podlévání, později podlijeme menším množstvím vývaru z kostí, které nám zbyly po vykostění.
  3. Maso dusíme do vysmahnutí šťávy. Poté je zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme šálkem kyselé smetany a mírně povaříme.