Telecí maso s rýží

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrášek 65 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Rýže loupaná 200 g
Sůl 1 ks
Sýr Parmezán 50 g
Telecí plec 1 kg
Žampiony čerstvé 2 ks
Zelenina kořenová 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jemně rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme maso rozkrájené na drobné kostičky a dusíme do vysmahnutí šťávy. Poté maso trochu podlijeme. K masu víc něž z poloviny měkkému přidáme pokrájenou zeleninu, rozkrájená rajčata anebo žampióny podušené na kousku másla. Poté přidáme opranou, přebranou, spařenou nebo předvařenou rýži a dle potřeby podlijeme.
  2. Rizoto dusíme tak dlouho, až je rýže dostatečně měkká.
  3. Vymaštěnou naběračkou nabíráme rizoto a tvoříme bochánky, které sypeme nastrouhaným sýrem.