Telecí maso s rýží
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
65 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Rýže loupaná |
200 g |
Sůl |
1 ks |
Sýr Parmezán |
50 g |
Telecí plec |
1 kg |
Žampiony čerstvé |
2 ks |
Zelenina kořenová |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jemně rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme maso rozkrájené na drobné kostičky a dusíme do vysmahnutí šťávy. Poté maso trochu podlijeme. K masu víc něž z poloviny měkkému přidáme pokrájenou zeleninu, rozkrájená rajčata anebo žampióny podušené na kousku másla. Poté přidáme opranou, přebranou, spařenou nebo předvařenou rýži a dle potřeby podlijeme.
- Rizoto dusíme tak dlouho, až je rýže dostatečně měkká.
- Vymaštěnou naběračkou nabíráme rizoto a tvoříme bochánky, které sypeme nastrouhaným sýrem.