Rigatoni s rajčaty, sýrem a špenátem
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Citronová šťáva |
60 ml |
Cukr krupice |
1 špetka |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
6 ks |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Halloumi |
200 g |
Těstoviny Rigatoni |
400 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Troubu předehřejeme na 180C.
- Rajčata rozpůlíme, rozložíme na plech vyložený alobalem, posypeme solí, pepřem, cukrem, nakrájeným česnekem a pečeme cca hodinu, dokud se neodpaří z rajčat většina tekutiny. Po vyjmutí je necháme vychladnout a rozkrojíme na čtvrtiny.
- Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- Smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem.
- Zálivkou pokapeme vychladlé těstoviny a promícháme. Poté zlehka vmícháme rajčata, na plátky nakrájený sýr a lístky špenátu. Rozdělíme na talíře, posypeme drceným pepřem a podáváme.