Rigatoni s rajčaty, sýrem a špenátem

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Citronová šťáva 60 ml
Cukr krupice 1 špetka
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 6 ks
Špenát listový čerstvý 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr Halloumi 200 g
Těstoviny Rigatoni 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180C.
  2. Rajčata rozpůlíme, rozložíme na plech vyložený alobalem, posypeme solí, pepřem, cukrem, nakrájeným česnekem a pečeme cca hodinu, dokud se neodpaří z rajčat většina tekutiny. Po vyjmutí je necháme vychladnout a rozkrojíme na čtvrtiny.
  3. Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  4. Smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem.
  5. Zálivkou pokapeme vychladlé těstoviny a promícháme. Poté zlehka vmícháme rajčata, na plátky nakrájený sýr a lístky špenátu. Rozdělíme na talíře, posypeme drceným pepřem a podáváme.