Telecí karbanátky s hříbky
Ingredience
Hříbky čerstvé |
60 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 ks |
Telecí plec |
600 g |
Tuk |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a na drobno pokrájené hříbky podusíme na másle, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať.
- Maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Po masu umeleme vymačkanou žemli.
- K mletému masu přidáme podušené houby, rozšlehaná vejce, osolíme a řádně rozmícháme.
- Na prkénku posypaném moukou vytvoříme placičky zhruba na prst vysoké, které pozvolna opečeme na tuku.
- Jako přílohy podáváme brambory, saláty nebo dušenou zeleninu.