Telecí karbanátky s hříbky

Ingredience


Hříbky čerstvé 60 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 ks
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 ks
Telecí plec 600 g
Tuk 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a na drobno pokrájené hříbky podusíme na másle, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať.
  2. Maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Po masu umeleme vymačkanou žemli.
  3. K mletému masu přidáme podušené houby, rozšlehaná vejce, osolíme a řádně rozmícháme.
  4. Na prkénku posypaném moukou vytvoříme placičky zhruba na prst vysoké, které pozvolna opečeme na tuku.
  5. Jako přílohy podáváme brambory, saláty nebo dušenou zeleninu.