Telecí karbanátky I

Ingredience


Máslo čerstvé 1.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Muškátový květ 1 ks
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 ks
Telecí plec 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso opláchneme, očistíme, nakrájíme na menší kostky, umeleme. Namleté maso osolíme, okořeníme, vmícháme mouku a směs velmi dobře propracujeme, aby se nám spojila.
  2. Prkénko posypeme hladkou moukou a ze směsi na něm tvoříme placičky, které opečeme na másle na každé straně 3 minuty.
  3. Hotové placičky pokládáme na mísu. Tuk od opékání zalijeme trochou vývaru, povaříme a šťávou přelijeme karbanátky.
  4. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši či saláty.