Telecí karbanátky I
Ingredience
Máslo čerstvé |
1.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 ks |
Telecí plec |
750 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso opláchneme, očistíme, nakrájíme na menší kostky, umeleme. Namleté maso osolíme, okořeníme, vmícháme mouku a směs velmi dobře propracujeme, aby se nám spojila.
- Prkénko posypeme hladkou moukou a ze směsi na něm tvoříme placičky, které opečeme na másle na každé straně 3 minuty.
- Hotové placičky pokládáme na mísu. Tuk od opékání zalijeme trochou vývaru, povaříme a šťávou přelijeme karbanátky.
- Jako přílohu podáváme bramborovou kaši či saláty.