Chutná volská oka s kopřivami

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 4 krajíc
Kopřiva 50 g
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 špetka
Pepř bílý 2 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 4 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omytých mladých vršků kopřiv setřepeme vodu a osušíme je. Otrháme z nich listy, pokrájíme je na nudličky, přibližně 1cm široké. Kopřivy dáme na rozehřátý olej a v pánvi je restujeme přibližně 2 minuty. Pak je rozdělíme i s omastkem na 4 díly, které rozdělíme do misek už rozehřáté pánve na volská oka. Do každé misky s kopřivami rozklepneme po jednom vejci. Osolíme je, opepříme a posypeme červenou paprikou. Smažíme je do doby, dokud bílek a částečně i žloutek neztuhne.
  2. Volská oka s kopřivami servírujeme hned horká. Rajčata omyjeme, pokrájíme je na osminky. Volská oka s kopřivami dáme na talíře, ozdobíme je pokrájenými rajčaty a hned je servírujeme.
  3. Podáváme k nim čerstvý bílý chléb.