Chutná volská oka s kopřivami
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
4 krajíc |
Kopřiva |
50 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 špetka |
Pepř bílý |
2 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
4 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z omytých mladých vršků kopřiv setřepeme vodu a osušíme je. Otrháme z nich listy, pokrájíme je na nudličky, přibližně 1cm široké. Kopřivy dáme na rozehřátý olej a v pánvi je restujeme přibližně 2 minuty. Pak je rozdělíme i s omastkem na 4 díly, které rozdělíme do misek už rozehřáté pánve na volská oka. Do každé misky s kopřivami rozklepneme po jednom vejci. Osolíme je, opepříme a posypeme červenou paprikou. Smažíme je do doby, dokud bílek a částečně i žloutek neztuhne.
- Volská oka s kopřivami servírujeme hned horká. Rajčata omyjeme, pokrájíme je na osminky. Volská oka s kopřivami dáme na talíře, ozdobíme je pokrájenými rajčaty a hned je servírujeme.
- Podáváme k nim čerstvý bílý chléb.