Králičí krokety
Ingredience
Králičí maso |
300 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Olej rostlinný |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme jíšku z másla a mouky, přidáme mléko a uvaříme hustou kaši.
- Na polévku uvaříme hřbet, boky a krk.
- Maso umeleme a přidáme do husté kaše, která vše spojí.
- Přidáme vejce, koření, namočenou žemli a uděláme válečky, které obalíme v trojobalu a na oleji smažíme.
- Poté podáváme.