Fettuccine s houbovou omáčkou
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
315 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
6 plátek |
Těstoviny Fettuccine |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
Žampiony čerstvé |
300 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. Šunku nakrájíme na nudličky a cibulky najemno. Rozehřejeme máslo a asi 3min na něm orestujeme šunku a cibulky. Poté přidáme žampiony, zakryjeme, teplotu snížíme a směs asi 5min podusíme. Přilijeme smetanu, ochutíme solí a pepřem a přidáme nakrájenou petrželku.
- Omáčku ještě cca 2min provaříme, horkou nalijeme na těstoviny a dobře promícháme.
- Rozdělíme na talíře, dozdobíme petrželkou a podáváme.