Fettuccine s houbovou omáčkou

Ingredience


Cibulka jarní 3 ks
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 315 ml
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 6 plátek
Těstoviny Fettuccine 500 g
Voda pitná 5 l
Žampiony čerstvé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. Šunku nakrájíme na nudličky a cibulky najemno. Rozehřejeme máslo a asi 3min na něm orestujeme šunku a cibulky. Poté přidáme žampiony, zakryjeme, teplotu snížíme a směs asi 5min podusíme. Přilijeme smetanu, ochutíme solí a pepřem a přidáme nakrájenou petrželku.
  3. Omáčku ještě cca 2min provaříme, horkou nalijeme na těstoviny a dobře promícháme.
  4. Rozdělíme na talíře, dozdobíme petrželkou a podáváme.