Srdíčková lízátka v bílé čokoládě

Ingredience


Čokoláda bílá 200 g
Cukr moučkový 50 g
Cukr vanilka 1 špetka
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Pistácie 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vále vypracujeme z mouky, másla, cukru, vanilky, žloutku a špetky soli těsto. Vytvarujeme z něj kouli a necháme asi 2 hodiny v lednici.
  2. Potom těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a vykrajujeme z něj srdíčka. Do každého srdíčka vmáčkneme špachtličku nebo špejli.
  3. Připravená srdíčka urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 12-15 minut.
  4. Po vychladnutí lízátka namáčíme v rozpuštěné bílé čokoládě a zdobíme nasekanými pistáciemi.