Srdíčková lízátka v bílé čokoládě
Ingredience
Čokoláda bílá |
200 g |
Cukr moučkový |
50 g |
Cukr vanilka |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Pistácie |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na vále vypracujeme z mouky, másla, cukru, vanilky, žloutku a špetky soli těsto. Vytvarujeme z něj kouli a necháme asi 2 hodiny v lednici.
- Potom těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a vykrajujeme z něj srdíčka. Do každého srdíčka vmáčkneme špachtličku nebo špejli.
- Připravená srdíčka urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 12-15 minut.
- Po vychladnutí lízátka namáčíme v rozpuštěné bílé čokoládě a zdobíme nasekanými pistáciemi.