Tatarský biftek originál

Ingredience


Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Hořčice Dijonská 4 kávová lžička
Hovězí svíčková 600 g
Kapary sterilované 4 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl mořská 1 kávová lžička
Tabasco 2 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Worcester (worcesterská omáčka) 4 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dobře očištěné maso naškrábeme a necháme chvíli odpočinout. Asi po 15 minutách maso ještě nasekáme nožem najemno. Osolíme, opepříme, ochutíme Tabascem a cayenským pepřem. Směs rozdělíme na 4 díly.
  2. Z každého dílu masové směsi vytvarujeme bochánek. Bochánky dáme na dezertní talířky a lžící namočenou ve studené vodě vyhloubíme uprostřed každého bochánku důlek. Do důlku vložíme čerstvý syrový žloutek.
  3. Bochánky nakonec obložíme jemně nakrájenou cibulí, nasekanými kapary a nasekanou petrželkou.
  4. Zvlášť v mističkách podáváme plátky citronu, worcester, hořčici a olej.
  5. Biftek si každý umíchá sám podle chuti.