Tatarský biftek originál
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Hořčice Dijonská |
4 kávová lžička |
Hovězí svíčková |
600 g |
Kapary sterilované |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Tabasco |
2 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Worcester (worcesterská omáčka) |
4 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dobře očištěné maso naškrábeme a necháme chvíli odpočinout. Asi po 15 minutách maso ještě nasekáme nožem najemno. Osolíme, opepříme, ochutíme Tabascem a cayenským pepřem. Směs rozdělíme na 4 díly.
- Z každého dílu masové směsi vytvarujeme bochánek. Bochánky dáme na dezertní talířky a lžící namočenou ve studené vodě vyhloubíme uprostřed každého bochánku důlek. Do důlku vložíme čerstvý syrový žloutek.
- Bochánky nakonec obložíme jemně nakrájenou cibulí, nasekanými kapary a nasekanou petrželkou.
- Zvlášť v mističkách podáváme plátky citronu, worcester, hořčici a olej.
- Biftek si každý umíchá sám podle chuti.