Nejlepší žemlovka

Nejlepší žemlovka - obrázek

Ingredience


Cukr vanilka 1 ks
Hrozinky 1 hrst
Jablka 5 ks
Mléko polotučné 500 ml
Skořice mletá 1 kávová lžička
Veka tuková 20 plátek
Cukr vanilka 1 ks
Tvaroh jemný 250 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Máslo čerstvé 30 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky veky namočíme do mléka (mléko můžeme trochu osladit) a polovinu plátků urovnáme do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou.
  2. Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem a žloutky. Směs rozetřeme na veky v míse.
  3. Na tvaroh rozprostřeme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka. Posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a rozinkami. Přikryjeme zbylými plátky veky a zalijeme zbylým oslazeným mlékem.
  4. Žemlovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut. Potom na povrch naneseme pevný sníh ušlehaný z bílků a cukru. Krátce zapečeme do zezlátnutí sněhu.