Játrové knedlíčky od babičky
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Játra drůbeží |
300 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vývar drůbeží |
1 l |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěná drůbeží (nejlépe kuřecí) játra rozmixujeme spolu s oloupanými stroužky česneku. Osolíme, přidáme žloutek a okořeníme majoránkou. Směs dobře promícháme a zahustíme strouhankou. Strouhanky použijeme takové množství, aby směs byla kompaktní.
- Z připravené směsi tvarujeme knedlíčky, které ihned zaváříme do vývaru.