Nejlepší vepřová panenka

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Prosciutto sušené 150 g
Rajčata sušená sterilovaná 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová panenka 750 g
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Panenky očistíme a nožem v nich nakrojíme otvor, který naplníme sušenými rajčaty. Maso osolíme, opepříme a každou naplněnou panenku zabalíme do plátku prosciutta.
  2. Připravené panenky po všech stranách zprudka opečeme na rozpáleném oleji v pánvi. Potom podlijeme vínem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 10-15 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
  3. Ve výpeku z panenek orestujeme oloupanou, nasekanou cibuli. Přisypeme mouku, osmahneme, zředíme vývarem a šťávu krátce povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Panenky podáváme se šťávou a vhodnou přílohou.