Nejlepší vepřová panenka
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Prosciutto sušené |
150 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová panenka |
750 g |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Panenky očistíme a nožem v nich nakrojíme otvor, který naplníme sušenými rajčaty. Maso osolíme, opepříme a každou naplněnou panenku zabalíme do plátku prosciutta.
- Připravené panenky po všech stranách zprudka opečeme na rozpáleném oleji v pánvi. Potom podlijeme vínem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 10-15 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
- Ve výpeku z panenek orestujeme oloupanou, nasekanou cibuli. Přisypeme mouku, osmahneme, zředíme vývarem a šťávu krátce povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Panenky podáváme se šťávou a vhodnou přílohou.