Fettuccine s cukrovým hráškem a vlašskými ořechy

Ingredience


Anglická slanina 4 plátek
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hrášek 250 g
Máslo čerstvé 30 g
Ořechy vlašské 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 2 kávová lžička
Těstoviny Fettuccine 500 g
Víno bílé 185 ml
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Mezitím opražíme pod rozpáleným grilem krátce nakrájené ořechy. Zhruba po minutě je promícháme. Poté necháme vychladnout.
  3. Slaninu nakrájíme na malé kousky a společně s nakrájenou cibulí ji orestujeme na rozehřátém másle. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme ještě cca 1min. Směs zalijeme vínem a smetanou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a omáčku cca 4min provaříme. Poté vložíme nakrájené lusky hrášku a vaříme ještě minutu.
  4. Omáčkou přelijeme těstoviny, přidáme ořechy, ochutíme solí, pepřem, promícháme a podáváme.