Fettuccine s cukrovým hráškem a vlašskými ořechy
Ingredience
Anglická slanina |
4 plátek |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
250 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Ořechy vlašské |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Těstoviny Fettuccine |
500 g |
Víno bílé |
185 ml |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím opražíme pod rozpáleným grilem krátce nakrájené ořechy. Zhruba po minutě je promícháme. Poté necháme vychladnout.
- Slaninu nakrájíme na malé kousky a společně s nakrájenou cibulí ji orestujeme na rozehřátém másle. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme ještě cca 1min. Směs zalijeme vínem a smetanou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a omáčku cca 4min provaříme. Poté vložíme nakrájené lusky hrášku a vaříme ještě minutu.
- Omáčkou přelijeme těstoviny, přidáme ořechy, ochutíme solí, pepřem, promícháme a podáváme.