Výborná kuřecí játra
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Grilovací koření |
2 polévková lžíce |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Kuřecí játra |
600 g |
Majonéza |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
200 ml |
Cibulka jarní |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá a očištěná kuřecí játra překrojíme na poloviny a obalíme ve směsi hladké mouky a grilovacího koření.
- Na pánvi na oleji osmahneme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli. Přidáme játra a chvíli restujeme. Zalijeme trochou vody a dusíme doměkka.
- V míse smícháme hořčici, majonézu, kečup, sójovou omáčku a worcester. Směs vlijeme do pánve na podušená játra. Podle chuti přisolíme a můžeme přilít i trochu vody.
- Při podávání posypeme každou porci nakrájenou jarní cibulkou.