Nejlepší vepřové koleno

Ingredience


Bobkový list 4 ks
Cibule 1 ks
Jalovec 10 ks
Kmín celý 1 kávová lžička
Pepř černý celý 10 ks
Sůl 2 kávová lžička
Vepřové koleno 1500 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce s vodou dáme bobkový list, jalovec, celý pepř, na čtvrtky nakrájenou cibuli a vodu osolíme. Přivedeme k varu a do vroucí vody vložíme omyté vepřové koleno tak, aby bylo celé ponořené. Velmi zvolna vaříme 1,5 hodiny.
  2. Potom koleno vyjmeme a kůži několikrát nařízneme. Do celého povrchu vetřeme sůl a kmín. Koleno položíme na mřížku, pod kterou dáme plech. Pečeme ve střední části trouby vyhřáté na 200°C 1,5 hodiny. V polovině doby pečení koleno obrátíme.
  3. Měkké koleno ještě pogrilujeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 7 minut po obou stranách.