Nejlepší vepřové koleno
Ingredience
Bobkový list |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Jalovec |
10 ks |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Pepř černý celý |
10 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vepřové koleno |
1500 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do hrnce s vodou dáme bobkový list, jalovec, celý pepř, na čtvrtky nakrájenou cibuli a vodu osolíme. Přivedeme k varu a do vroucí vody vložíme omyté vepřové koleno tak, aby bylo celé ponořené. Velmi zvolna vaříme 1,5 hodiny.
- Potom koleno vyjmeme a kůži několikrát nařízneme. Do celého povrchu vetřeme sůl a kmín. Koleno položíme na mřížku, pod kterou dáme plech. Pečeme ve střední části trouby vyhřáté na 200°C 1,5 hodiny. V polovině doby pečení koleno obrátíme.
- Měkké koleno ještě pogrilujeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 7 minut po obou stranách.