Pikantní vařené brambory s pečeným česnekem, hořčicí a olivovým olejem

Ingredience


Brambory 800 g
Česnek 6 stroužek
Hořčice kremžská 1 kávová lžička
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 2.5 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, v hrnci k nim přilijeme vodu, přimícháme sůl, kmín a vaříme přibližně 15 - 20 minut doměkka.
  2. Mezitím neoloupanou menší hlavičku česneku upečeme v troubě, kterou jsme si rozehřáli na 200°C. Česnek pečeme ve slupce přibližně 15 minut.
  3. Z uvařených brambor slijeme vodu, přidáme upečený česnek, který vymačkáme ze slupek. Ještě přidáme lžičku kremžské hořčice, olivový olej a vše rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Podle chuti brambory dosolíme a podáváme je hned horké jako přílohu.