Pikantní vařené brambory s pečeným česnekem, hořčicí a olivovým olejem
Ingredience
Brambory |
800 g |
Česnek |
6 stroužek |
Hořčice kremžská |
1 kávová lžička |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
2.5 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, v hrnci k nim přilijeme vodu, přimícháme sůl, kmín a vaříme přibližně 15 - 20 minut doměkka.
- Mezitím neoloupanou menší hlavičku česneku upečeme v troubě, kterou jsme si rozehřáli na 200°C. Česnek pečeme ve slupce přibližně 15 minut.
- Z uvařených brambor slijeme vodu, přidáme upečený česnek, který vymačkáme ze slupek. Ještě přidáme lžičku kremžské hořčice, olivový olej a vše rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Podle chuti brambory dosolíme a podáváme je hned horké jako přílohu.