Rýžovo-zeleninový salát
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Cuketa |
0.5 ks |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
2 ks |
Rajčata |
3 ks |
Rýže Basmati |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
- Očištěnou papriku a chilli papričku nakrájíme na nudličky, rajčata na dílky, cuketu na plátky a bílou část jarních cibulek na kolečka.
- V pánvi na rozehřátém slunečnicovém oleji necháme připravenou zeleninu změknout. Přidáme uvařenou rýži a vše promícháme.
- Příprava dresinku: Nasekaný česnek promícháme s olivovým olejem, octem, nasekanou bazalkou, citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Rýžovo-zeleninový salát dochutíme dresinkem, upravíme na talíře a můžeme ozdobit lístky bazalky.