Rýžovo-zeleninový salát

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Cuketa 0.5 ks
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 2 ks
Rajčata 3 ks
Rýže Basmati 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Bazalka 2 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
  2. Očištěnou papriku a chilli papričku nakrájíme na nudličky, rajčata na dílky, cuketu na plátky a bílou část jarních cibulek na kolečka.
  3. V pánvi na rozehřátém slunečnicovém oleji necháme připravenou zeleninu změknout. Přidáme uvařenou rýži a vše promícháme.
  4. Příprava dresinku: Nasekaný česnek promícháme s olivovým olejem, octem, nasekanou bazalkou, citronovou šťávou, solí a pepřem.
  5. Rýžovo-zeleninový salát dochutíme dresinkem, upravíme na talíře a můžeme ozdobit lístky bazalky.