Conchiglie s cizrnou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 kávová lžička |
Cibule červená |
1 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cizrna konzervovaná |
425 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata sušená sterilovaná |
75 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
1 hrst |
Těstoviny Conchiglie |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím rozpálíme olej a orestujeme na něm dozlatova cibuli nakrájenou na tenká kolečka. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme ještě cca 1minutu. Poté přidáme propláchnutou a okapanou cizrnu, nakrájená sušená rajčata, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nakrájené chilli papričky a směs důkladně prohřejeme. Na závěr vmícháme citronovou šťávu a nakrájené bylinky.
- Směs promícháme s těstovinami, ochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na talíře, dozdobíme hoblinkami parmazánu a podáváme.