Conchiglie s cizrnou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 kávová lžička
Cibule červená 1 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cizrna konzervovaná 425 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata sušená sterilovaná 75 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 1 hrst
Těstoviny Conchiglie 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Mezitím rozpálíme olej a orestujeme na něm dozlatova cibuli nakrájenou na tenká kolečka. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme ještě cca 1minutu. Poté přidáme propláchnutou a okapanou cizrnu, nakrájená sušená rajčata, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nakrájené chilli papričky a směs důkladně prohřejeme. Na závěr vmícháme citronovou šťávu a nakrájené bylinky.
  3. Směs promícháme s těstovinami, ochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na talíře, dozdobíme hoblinkami parmazánu a podáváme.