Karamelizovaná červená cibule s vinnou klobásou
Ingredience
Cibule červená |
5 ks |
Cukr krupice |
2.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Klobása vinná |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej Heliol jedlý |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou červenou cibuli rozkrájíme na poloviny, které pak pokrájíme na tenké půlměsíčky. Vinnou klobásu rozdělíme na 4 porce, každou stočíme do tvaru šneka, konce přichytíme párátky, poté je obalíme v hladké mouce.
- Ve větší (nejlépe teflonové) pánvi rozehřejeme olej a klobásu pomalu opečeme z každé strany do zlatohněda.
- V druhé nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo, na něm cibuli usmažíme pomalu dozlatova. Občas ji promícháme, dáme pozor, abychom ji nepřipálili, měla by se pomalu smažit 15 - 20 minut. Přibližně po 8 -10 minutách smažení k cibuli přimícháme cukr, ocet a špetku soli.
- Každou porci opečené vinné klobásy obložíme karamelizovanou cibulí a hned podáváme.