Karamelizovaná červená cibule s vinnou klobásou

Ingredience


Cibule červená 5 ks
Cukr krupice 2.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 60 g
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Klobása vinná 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej Heliol jedlý 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou červenou cibuli rozkrájíme na poloviny, které pak pokrájíme na tenké půlměsíčky. Vinnou klobásu rozdělíme na 4 porce, každou stočíme do tvaru šneka, konce přichytíme párátky, poté je obalíme v hladké mouce.
  2. Ve větší (nejlépe teflonové) pánvi rozehřejeme olej a klobásu pomalu opečeme z každé strany do zlatohněda.
  3. V druhé nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo, na něm cibuli usmažíme pomalu dozlatova. Občas ji promícháme, dáme pozor, abychom ji nepřipálili, měla by se pomalu smažit 15 - 20 minut. Přibližně po 8 -10 minutách smažení k cibuli přimícháme cukr, ocet a špetku soli.
  4. Každou porci opečené vinné klobásy obložíme karamelizovanou cibulí a hned podáváme.