Česká cibulová omáčka
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Kmín mletý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
2.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné 3 větší cibule (přibližně 250g) pokrájíme na plátky.
- V hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem a cibuli za častého promíchání osmažíme dozlatova. Smažíme ji přibližně 15 minut, musíme dát ale pozor, aby se nepřipálila.
- Pak cibuli poprášíme hladkou moukou, stále mícháme asi 2-3 minuty, až mouka s cibulí dostane růžovou barvu. Poté pomalu přimícháme studený silný hovězí vývar. Omáčku budeme ještě pomalu vařit 15 minut. Pak ji odstavíme z plotny, rozmixujeme ponorným mixérem dohladka, dochutíme solí, pepřem a mletým kmínem.