Česká cibulová omáčka

Ingredience


Cibule 3 ks
Hovězí vývar základní 500 ml
Kmín mletý 1 špetka
Máslo čerstvé 2.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné 3 větší cibule (přibližně 250g) pokrájíme na plátky.
  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem a cibuli za častého promíchání osmažíme dozlatova. Smažíme ji přibližně 15 minut, musíme dát ale pozor, aby se nepřipálila.
  3. Pak cibuli poprášíme hladkou moukou, stále mícháme asi 2-3 minuty, až mouka s cibulí dostane růžovou barvu. Poté pomalu přimícháme studený silný hovězí vývar. Omáčku budeme ještě pomalu vařit 15 minut. Pak ji odstavíme z plotny, rozmixujeme ponorným mixérem dohladka, dochutíme solí, pepřem a mletým kmínem.