Tofu-zeleninová pánev s kokosovým mlékem

Ingredience


Brokolice 200 g
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová tráva 1 ks
Cuketa 1 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Fazolové lusky zelené 100 g
Hrachové lusky 100 g
Kurkuma 0.5 kávová lžička
Limetková šťáva 0.5 kávová lžička
Mléko kokosové 200 ml
Mrkev kořen 2 ks
Olej řepkový 2 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr sójový - Tofu 250 g
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Osušené tofu nakrájíme na stejné kousky. Očištěnou mrkev a papriky nakrájíme na nudličky, cuketu na kolečka a brokolici rozdělíme na růžičky. Oloupaný zázvor spolu s citronovou trávou a chilli papričkou nasekáme najemno. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky.
  2. Ve velké pánvi (nejlépe ve woku) rozehřejeme olej a opečeme na něm tofu po všech stranách. Přidáme cibuli, zázvor, citronovou trávu a kurkumu. Necháme zvolna změknout, potom přisypeme hrášek z lusků a necháme trochu zkaramelizovat. Přidáme připravenou zeleninu, chilli, česnek a vše restujeme za stálého míchání 2-3 minuty. Potom vmícháme hrachové lusky, zalijeme pomerančovou šťávou, kokosovým mlékem a povaříme doměkka. Nakonec dochutíme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme.