Tofu-zeleninová pánev s kokosovým mlékem
Ingredience
Brokolice |
200 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová tráva |
1 ks |
Cuketa |
1 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Hrachové lusky |
100 g |
Kurkuma |
0.5 kávová lžička |
Limetková šťáva |
0.5 kávová lžička |
Mléko kokosové |
200 ml |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej řepkový |
2 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr sójový - Tofu |
250 g |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Osušené tofu nakrájíme na stejné kousky. Očištěnou mrkev a papriky nakrájíme na nudličky, cuketu na kolečka a brokolici rozdělíme na růžičky. Oloupaný zázvor spolu s citronovou trávou a chilli papričkou nasekáme najemno. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky.
- Ve velké pánvi (nejlépe ve woku) rozehřejeme olej a opečeme na něm tofu po všech stranách. Přidáme cibuli, zázvor, citronovou trávu a kurkumu. Necháme zvolna změknout, potom přisypeme hrášek z lusků a necháme trochu zkaramelizovat. Přidáme připravenou zeleninu, chilli, česnek a vše restujeme za stálého míchání 2-3 minuty. Potom vmícháme hrachové lusky, zalijeme pomerančovou šťávou, kokosovým mlékem a povaříme doměkka. Nakonec dochutíme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme.