Penne s chřestem a domácím červeným pestem
Ingredience
Bio sirup z agáve |
1 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Droždí |
20 g |
Olej olivový |
150 ml |
Oříšky piniové |
50 g |
Pepř cayenský |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata sušená sterilovaná |
250 g |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Chřest bílý |
250 g |
Chřest zelený |
250 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
250 g |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Těstoviny Penne |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Příprava pesta: Na pánvi nasucho orestujeme piniové oříšky, vsypeme je do misky a necháme vychladnout. Oloupaný česnek nasekáme, sušená rajčata nakrájíme na kousky. Česnek s rajčaty mixujeme ve větší nádobě spolu s piniovými oříšky. Po troškách přiléváme olivový olej, až vznikne krémová konzistence. Pesto ochutíme droždím, agávovým sirupem, solí, černým pepřem a cayenským pepřem.
- Zelený chřest oloupeme u spodního konce, bílý chřest oloupeme celý. Chřesty potom šikmo nakrájíme na kousky o velikosti těstovin.
- Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno. V širším hrnci rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm chřest po všech stranách. Přidáme česnek, cukr, sůl a pepř. Pod pokličkou necháme chřest zvolna podusit asi 5 minut, přidáme cherry rajčátka a prohřejeme.
- Uvařené penne smícháme s pestem, chřestem a ozdobíme lístky bazalky.