Penne s chřestem a domácím červeným pestem

Ingredience


Bio sirup z agáve 1 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Droždí 20 g
Olej olivový 150 ml
Oříšky piniové 50 g
Pepř cayenský 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata sušená sterilovaná 250 g
Sůl mořská 1 kávová lžička
Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Chřest bílý 250 g
Chřest zelený 250 g
Cukr krupice 1 špetka
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 250 g
Sůl mořská 1 kávová lžička
Těstoviny Penne 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava pesta: Na pánvi nasucho orestujeme piniové oříšky, vsypeme je do misky a necháme vychladnout. Oloupaný česnek nasekáme, sušená rajčata nakrájíme na kousky. Česnek s rajčaty mixujeme ve větší nádobě spolu s piniovými oříšky. Po troškách přiléváme olivový olej, až vznikne krémová konzistence. Pesto ochutíme droždím, agávovým sirupem, solí, černým pepřem a cayenským pepřem.
  2. Zelený chřest oloupeme u spodního konce, bílý chřest oloupeme celý. Chřesty potom šikmo nakrájíme na kousky o velikosti těstovin.
  3. Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno. V širším hrnci rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm chřest po všech stranách. Přidáme česnek, cukr, sůl a pepř. Pod pokličkou necháme chřest zvolna podusit asi 5 minut, přidáme cherry rajčátka a prohřejeme.
  4. Uvařené penne smícháme s pestem, chřestem a ozdobíme lístky bazalky.