Hrášková polévka s tofu a zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Brambory |
500 g |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hrášek |
750 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Margarín |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tofu uzené |
100 g |
Vývar zeleninový |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupanou cibuli a mrkev spolu s omytým řapíkatým celerem nakrájíme na kostičky.
- V hrnci rozehřejeme margarín a ze všech stran na něm opečeme tofu nakrájené na kostičky. Přidáme celer, mrkev, cibuli a necháme zesklovatět.
- Hrášek a oloupané brambory nakrájené na kostičky přidáme do hrnce. Vše zalijeme vývarem, přisypeme nasekanou petrželku, majoránku, bobkové listy a podle chuti osolíme a opepříme. Polévku vaříme do změknutí brambor.
- Potom vyjmeme bobkové listy a nakonec polévku dochutíme citronovou šťávou.