Hrášková polévka s tofu a zeleninou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Brambory 500 g
Celer řapíkatý 2 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Hrášek 750 g
Majoránka 1 kávová lžička
Margarín 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 3 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tofu uzené 100 g
Vývar zeleninový 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli a mrkev spolu s omytým řapíkatým celerem nakrájíme na kostičky.
  2. V hrnci rozehřejeme margarín a ze všech stran na něm opečeme tofu nakrájené na kostičky. Přidáme celer, mrkev, cibuli a necháme zesklovatět.
  3. Hrášek a oloupané brambory nakrájené na kostičky přidáme do hrnce. Vše zalijeme vývarem, přisypeme nasekanou petrželku, majoránku, bobkové listy a podle chuti osolíme a opepříme. Polévku vaříme do změknutí brambor.
  4. Potom vyjmeme bobkové listy a nakonec polévku dochutíme citronovou šťávou.