Salát z červeného zelí a ovoce
Ingredience
Banány |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Hrozinky |
50 g |
Jablka |
2 ks |
Olej slunečnicový |
5 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sladký rýžový ocet |
2 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zelí hlávkové červené |
0.5 ks |




-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné červené zelí najemno nakrouháme. V míse smícháme zelí s oloupanou, na kostičky nakrájenou cibulí. Dochutíme solí, pepřem, skořicí a hřebíčkem.
- Omytá, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kostičky, pomeranč oloupeme i s bílou slupkou a rozdělíme na dílky, které nakrájíme na kostičky. Oloupané banány nakrájíme na kolečka, ořechy nasekáme.
- Jablka, pomeranč, banány, ořechy a předem namočené, okapané rozinky vsypeme do mísy k zelí. Přidáme sladký rýžový ocet (nebo rýžový sirup), olej a vše dobře promícháme.
- Salát zakapeme citronovou a pomerančovou šťávou, ještě promícháme a přikrytý necháme v chladu nejméně 2 hodiny.