Salát z červeného zelí a ovoce

Ingredience


Banány 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hřebíček mletý 1 špetka
Hrozinky 50 g
Jablka 2 ks
Olej slunečnicový 5 polévková lžíce
Ořechy vlašské 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 1 ks
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sladký rýžový ocet 2 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Zelí hlávkové červené 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné červené zelí najemno nakrouháme. V míse smícháme zelí s oloupanou, na kostičky nakrájenou cibulí. Dochutíme solí, pepřem, skořicí a hřebíčkem.
  2. Omytá, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kostičky, pomeranč oloupeme i s bílou slupkou a rozdělíme na dílky, které nakrájíme na kostičky. Oloupané banány nakrájíme na kolečka, ořechy nasekáme.
  3. Jablka, pomeranč, banány, ořechy a předem namočené, okapané rozinky vsypeme do mísy k zelí. Přidáme sladký rýžový ocet (nebo rýžový sirup), olej a vše dobře promícháme.
  4. Salát zakapeme citronovou a pomerančovou šťávou, ještě promícháme a přikrytý necháme v chladu nejméně 2 hodiny.