Veganský Waldorfský salát
Ingredience
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Hořčice plnotučná |
0.5 kávová lžička |
Mléko sójové |
100 ml |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Celer bulvový |
1 ks |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Datle sušené |
4 ks |
Jablka |
4 ks |
Majonéza veganská |
5 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
50 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sirup rýžový |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Veganská majonéza [61086]:
- Všechny přísady kromě oleje rozmixujeme ve vyšší nádobě tyčovým mixerem na nízkém stupni otáček. Po kapkách přiléváme olej za stálého mixování, dokud směs nezhoustne.
- Hotovou majonézu podle chuti osolíme a opepříme.
- Před použitím uchováme v chladničce.
- Salát: Omytá jablka zbavíme jádřinců a spolu s oloupaným celerem nahrubo nastrouháme (nebo nakrájíme na nudličky). Ořechy nahrubo nasekáme.
- Jablka, celer a ořechy v míse zakapeme citronovou šťávou a promícháme s trochou veganské majonézy. Salát dochutíme rýžovým sirupem, solí, pepřem a cayenským pepřem.
- Pro vylepšení chuti můžeme do salátu přidat sušené datle.
- Před podáváním necháme v chladničce nejméně 2 hodiny proležet.