Veganský Waldorfský salát

Ingredience


Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Hořčice plnotučná 0.5 kávová lžička
Mléko sójové 100 ml
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 100 ml
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Celer bulvový 1 ks
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Datle sušené 4 ks
Jablka 4 ks
Majonéza veganská 5 polévková lžíce
Ořechy vlašské 50 g
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sirup rýžový 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Veganská majonéza [61086]:
  2. Všechny přísady kromě oleje rozmixujeme ve vyšší nádobě tyčovým mixerem na nízkém stupni otáček. Po kapkách přiléváme olej za stálého mixování, dokud směs nezhoustne.
  3. Hotovou majonézu podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Před použitím uchováme v chladničce.
  5. Salát: Omytá jablka zbavíme jádřinců a spolu s oloupaným celerem nahrubo nastrouháme (nebo nakrájíme na nudličky). Ořechy nahrubo nasekáme.
  6. Jablka, celer a ořechy v míse zakapeme citronovou šťávou a promícháme s trochou veganské majonézy. Salát dochutíme rýžovým sirupem, solí, pepřem a cayenským pepřem.
  7. Pro vylepšení chuti můžeme do salátu přidat sušené datle.
  8. Před podáváním necháme v chladničce nejméně 2 hodiny proležet.