Jarní tvaroh

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 špetka
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana ovesná 2 polévková lžíce
Sójový jogurt bílý 500 g
Sůl mořská 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na mísu položíme jemné síto, které vyložíme čistým plátěným ubrouskem. Sójový jogurt necháme v připraveném sítu odkapávat nejméně 8 hodin, nejlépe do druhého dne. Pokud bude vzniklý tvaroh příliš tvrdý, přidáme k němu trochu ovesné smetany a dobře rozmícháme.
  2. Do tvarohu vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Nakonec tvaroh ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, cukrem, nasekaným koprem a pažitkou.