Bylinkové smaženky se smetanovým dipem
Ingredience
Brambory |
600 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana ovesná |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tofu hedvábné |
200 g |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory a mrkev nahrubo nastrouháme a osušíme v ubrousku. Přidáme nasekané bylinky, dochutíme špetkou muškátového oříšku, osolíme a opepříme.
- V pánvi na rozehřátém olivovém oleji pečeme z připravené směsi placičky. Opékáme z každé strany asi 2 minuty. Hotové smaženky vyjmeme na papírovou utěrku, potom je urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě ještě 10 minut pečeme.
- Hedvábné tofu vymícháme dohladka s ovesnou smetanou. Přimícháme oloupaný, jemně nasekaný zázvor a česnek, kopr a pažitku. Ochutíme citronovou šťávou a cukrem, osolíme a opepříme.
- Smaženky upravíme na talíře a každou ozdobíme lžičkou smetanového dipu.