Bylinkové smaženky se smetanovým dipem

Ingredience


Brambory 600 g
Mrkev kořen 1 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 1 špetka
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana ovesná 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tofu hedvábné 200 g
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory a mrkev nahrubo nastrouháme a osušíme v ubrousku. Přidáme nasekané bylinky, dochutíme špetkou muškátového oříšku, osolíme a opepříme.
  2. V pánvi na rozehřátém olivovém oleji pečeme z připravené směsi placičky. Opékáme z každé strany asi 2 minuty. Hotové smaženky vyjmeme na papírovou utěrku, potom je urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě ještě 10 minut pečeme.
  3. Hedvábné tofu vymícháme dohladka s ovesnou smetanou. Přimícháme oloupaný, jemně nasekaný zázvor a česnek, kopr a pažitku. Ochutíme citronovou šťávou a cukrem, osolíme a opepříme.
  4. Smaženky upravíme na talíře a každou ozdobíme lžičkou smetanového dipu.