Višňové taštičky
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kompot višňový |
250 g |
Mandle |
30 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Ořechy lískové |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Mouku vsypeme do mísy, přidáme mleté oříšky, cukr, vanilkový cukr, vejce, sůl a nakrájené máslo. Ručním šlehačem vše rychle zpracujeme na hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladničce.
- Višně necháme okapat a potom do každé vmáčkneme jednu oloupanou mandli.
- Připravené těsto rozválíme na plát silný asi 5mm a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 5 cm. Do středu každého kolečka položíme višni a těsto zabalíme do tvaru taštiček. Okraje dobře přimáčkneme.
- Taštičky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 12-15 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.
- Taštičky zabalené do pergamenu můžeme uchovat v plechové dóze až 4 týdny.