Oříškové tolárky s višňovou náplní
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Ořechy lískové |
125 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Marmeláda višňová |
120 g |
Cukr moučkový |
80 g |
Griotka |
2 polévková lžíce |
Poleva čokoládová |
100 g |
Potravinářská barva |
0.25 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
0.5 ks |
Ořechy vlašské |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V míse smícháme mouku s mletými oříšky, vejcem, cukrem, vanilkovým cukrem, nakrájeným máslem a špetkou soli. Vše rychle zpracujeme na hladké těsto, které necháme zabalené do fólie nejméně 1 hodinu v chladničce.
- Z těsta vyválíme plát silný asi 4mm a vroubkovanou formičkou ve tvaru kolečka vykrajujeme placičky - tolárky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- Upečené, vychladlé tolárky po dvou spojíme rozmíchanou višňovou marmeládou.
- Polovinu tolárků potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a zbylou polovinu cukrovou polevou.
- Příprava cukrové polevy: Moučkový cukr vymícháme dohladka a dohusta s višňovkou, bílkem a 2 kapkami červeného potravinářského barviva.
- Každý tolárek ozdobíme polovinou vlašského ořechu.