Oříškové tolárky s višňovou náplní

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Ořechy lískové 125 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Marmeláda višňová 120 g
Cukr moučkový 80 g
Griotka 2 polévková lžíce
Poleva čokoládová 100 g
Potravinářská barva 0.25 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 0.5 ks
Ořechy vlašské 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mouku s mletými oříšky, vejcem, cukrem, vanilkovým cukrem, nakrájeným máslem a špetkou soli. Vše rychle zpracujeme na hladké těsto, které necháme zabalené do fólie nejméně 1 hodinu v chladničce.
  2. Z těsta vyválíme plát silný asi 4mm a vroubkovanou formičkou ve tvaru kolečka vykrajujeme placičky - tolárky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  3. Upečené, vychladlé tolárky po dvou spojíme rozmíchanou višňovou marmeládou.
  4. Polovinu tolárků potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a zbylou polovinu cukrovou polevou.
  5. Příprava cukrové polevy: Moučkový cukr vymícháme dohladka a dohusta s višňovkou, bílkem a 2 kapkami červeného potravinářského barviva.
  6. Každý tolárek ozdobíme polovinou vlašského ořechu.