Veganský bramborový guláš
Ingredience
Brambory |
1500 g |
Cibule |
2 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Majoránka čerstvá |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
2 ks |
Okurky nakládané |
4 ks |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový sterilovaný |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupané, na kostičky nakrájené brambory asi 3 minuty.
- Mrkev, česnek a cibuli oloupeme a spolu s očištěnou paprikou nakrájíme na kostičky. Přidáme k bramborám a vše chvíli podusíme. Vmícháme mletou sladkou i pálivou papriku, rajčatový protlak a restujeme 2 minuty. Přilijeme tolik vývaru, aby vše v hrnci bylo ponořené. Přidáme majoránku, citronovou kůru, cukr, kmín a podle chuti sůl a pepř. Zvolna vaříme asi 15 minut do změknutí brambor.
- Při podávání ozdobíme každou porci guláše na nudličky nakrájenými nakládanými okurkami.