Veganský bramborový guláš

Ingredience


Brambory 1500 g
Cibule 2 ks
Citronová kůra 1 špetka
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Kmín mletý 1 kávová lžička
Majoránka čerstvá 1 kávová lžička
Mrkev kořen 2 ks
Okurky nakládané 4 ks
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Paprika mletá pálivá 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový sterilovaný 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupané, na kostičky nakrájené brambory asi 3 minuty.
  2. Mrkev, česnek a cibuli oloupeme a spolu s očištěnou paprikou nakrájíme na kostičky. Přidáme k bramborám a vše chvíli podusíme. Vmícháme mletou sladkou i pálivou papriku, rajčatový protlak a restujeme 2 minuty. Přilijeme tolik vývaru, aby vše v hrnci bylo ponořené. Přidáme majoránku, citronovou kůru, cukr, kmín a podle chuti sůl a pepř. Zvolna vaříme asi 15 minut do změknutí brambor.
  3. Při podávání ozdobíme každou porci guláše na nudličky nakrájenými nakládanými okurkami.