Hustá omáčka z dýně s anglickou slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
160 g |
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Dýně Hokkaidó |
500 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Malou omytou dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka s vlákny, dýni oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Očištěnou cibuli a kvalitní prorostlou slaninu pokrájíme na kostičky. V kastrólu na olivovém oleji orestujeme slaninu dozlatova, pak ji z omastku vyjmeme a odložíme. Na tom samém omastku zpěníme cibuli, poté přidáme dýni, promícháme, přilijeme vodu, přidáme bobkový list, sůl a pod poklicí dýni dusíme doměkka přibližně 20 minut. Během dušení ji občas promícháme.
- Mezitím si omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a odložíme stranou.
- Z podušené dýně odstaníme bobkový list, přidáme k ní orestovanou slaninu a šťouchadlem na brambory dýni rozšťoucháme téměř dohladka. Vzniklou omáčku podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme ji posypanou petrželovou natí.