Hustá omáčka z dýně s anglickou slaninou

Ingredience


Anglická slanina 160 g
Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Dýně Hokkaidó 500 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malou omytou dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka s vlákny, dýni oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Očištěnou cibuli a kvalitní prorostlou slaninu pokrájíme na kostičky. V kastrólu na olivovém oleji orestujeme slaninu dozlatova, pak ji z omastku vyjmeme a odložíme. Na tom samém omastku zpěníme cibuli, poté přidáme dýni, promícháme, přilijeme vodu, přidáme bobkový list, sůl a pod poklicí dýni dusíme doměkka přibližně 20 minut. Během dušení ji občas promícháme.
  2. Mezitím si omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a odložíme stranou.
  3. Z podušené dýně odstaníme bobkový list, přidáme k ní orestovanou slaninu a šťouchadlem na brambory dýni rozšťoucháme téměř dohladka. Vzniklou omáčku podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme ji posypanou petrželovou natí.