Tagliatelle s olivami a kapary
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Feferony |
2 ks |
Kapary sterilované |
2 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy nakládané |
150 g |
Protlak rajčatový sterilovaný |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná celá |
400 g |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Těstoviny Tagliatelle |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, česnek a nasekáné feferonky. Vmícháme rajčatový protlak, cukr a chvíli mícháme, až cukr zkaramelizuje. Přidáme kapary, nakládané olivy, rajčata a nasekanou bazalku. Podle chuti osolíme a zvolna povaříme asi 10 minut.
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a přidáme do pánve k omáčce. Zlehka promícháme a dochutíme limetkovou šťávou.
- Podáváme v hlubokých talířích.