Tagliatelle s olivami a kapary

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Feferony 2 ks
Kapary sterilované 2 polévková lžíce
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy nakládané 150 g
Protlak rajčatový sterilovaný 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná celá 400 g
Sůl mořská 1 kávová lžička
Sůl 1 polévková lžíce
Těstoviny Tagliatelle 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, česnek a nasekáné feferonky. Vmícháme rajčatový protlak, cukr a chvíli mícháme, až cukr zkaramelizuje. Přidáme kapary, nakládané olivy, rajčata a nasekanou bazalku. Podle chuti osolíme a zvolna povaříme asi 10 minut.
  2. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a přidáme do pánve k omáčce. Zlehka promícháme a dochutíme limetkovou šťávou.
  3. Podáváme v hlubokých talířích.