Listové taštičky s houbovou náplní
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Listové těsto veganské |
10 plátek |
Mandle plátky |
2 polévková lžíce |
Mandlové pyré |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana ovesná |
2 polévková lžíce |
Smetana špaldová |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé veganské |
50 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V pánvi na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené houby a chvíli restujeme. Potom vmícháme mandlové pyré, nasekaný česnek a vše osmahneme. Zalijeme vínem a vmícháme špaldovou smetanu. Přivedeme k varu, přisypeme nasekanou petrželku, okořeníme špetkou muškátového oříšku, osolíme a opepříme.
- Plátky těsta rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme je lehce rozmrazit. Plátky příčně překrojíme a rozválíme na čtverce asi 10x10 cm. Do středu každého čtverce dáme 1-2 lžíce povařené houbové směsi a těsto přehneme do tvaru trojúhelníku. Okraje přimáčkneme vidličkou.
- Taštičky na povrchu potřeme ovesnou smetanou a posypeme nasekanými mandlemi.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut dozlatova.
- Taštičky můžeme podávat teplé i studené.