Listové taštičky s houbovou náplní

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Listové těsto veganské 10 plátek
Mandle plátky 2 polévková lžíce
Mandlové pyré 3 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana ovesná 2 polévková lžíce
Smetana špaldová 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno bílé veganské 50 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené houby a chvíli restujeme. Potom vmícháme mandlové pyré, nasekaný česnek a vše osmahneme. Zalijeme vínem a vmícháme špaldovou smetanu. Přivedeme k varu, přisypeme nasekanou petrželku, okořeníme špetkou muškátového oříšku, osolíme a opepříme.
  2. Plátky těsta rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme je lehce rozmrazit. Plátky příčně překrojíme a rozválíme na čtverce asi 10x10 cm. Do středu každého čtverce dáme 1-2 lžíce povařené houbové směsi a těsto přehneme do tvaru trojúhelníku. Okraje přimáčkneme vidličkou.
  3. Taštičky na povrchu potřeme ovesnou smetanou a posypeme nasekanými mandlemi.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut dozlatova.
  5. Taštičky můžeme podávat teplé i studené.